Prošnja za donacijo dohodnine

sreda, 9. 12. 2020

Zaradi letošnje epidemije, ko je bilo gasilskim društvom onemogočeno zbiranje sredstev za delovanje (organizacija prireditev …),  imajo določena gasilska društva tudi do 70 % primanjkljaja lastno zbranih sredstev, kar lahko povzroči hujše posledice v letu 2021 pri osnovnem delovanju društev. Društva trenutno še imajo osnovne finančne pogoje za delovanje, vendar nabava nujne nove opreme in potrebna menjava stare se ne odvija po planih, saj za to ni sredstev. V kolikor se finančna situacija ne izboljša, se lahko zgodi, da nekatera društva ne bodo mogla normalno delovati.
Pred nami so novoletni prazniki, ko v običajnih razmerah gasilci obiščemo občane s koledarji in smo posledično deležni prispevkov in donacij, ki so pomemben del prihodka za društva. Vendar to v tem letu – glede na epidemiološko sliko – ne bo mogoče. Ob upoštevanju vseh navodil NIJZ obiski s koledarji na domu zaradi preventivnih ukrepov za preprečitev širjenja virusa niso priporočljivi. Gasilska zveza Slovenije je v sodelovanju s podjetjem Kovanček Group in njihovo platformo E-Donacije pripravili možnost doniranja brez lastnega vložka donatorja in to kar od doma.
Ob prijavi v spletno platformo odgovorite na nekaj kratkih vprašanj in na podlagi vaših odgovorov vam bo sistem ponudil možnosti doniranja brez lastnega vložka (s tem si gasilska društva lahko zagotovimo konstantne prilive za normalno delovanje). Ob zaključku prijave se podpišete s prstom po telefonu ali z miško po računalniku in nam s tem tudi namenite vaših 0,5 % dohodnine. 
Prosimo člane društva in druge krajane, da si vzamete teh nekaj minut in namenite svojo dohodnino gasilskim društvom ter nam s tem omogočite normalno delovanje.
POVEZAVA NA DONIRAJ ZDAJ  https://www.edonacije.com/