Občinski kviz gasilske mladine

torek, 8. 3. 2022

Po dveh letih so se 5.3. 2022 mladi gasilci spet preizkusili v znanju gasilskih vsebin ter spretnosti in hitrosti. Letošnji Občinski kviz so pripravili kolegi iz GZ Dolomiti tudi za GZ Horjul ter GZ Brezovica, posebnost pa je bila, da so mladi teoretični del vsi skupaj pisali v matičnih gasilskih zvezah, pri nas v PGD Notranje Gorice- Plešivica in se po koncu odpravili v Zalog pri Polhovem Gradcu, kjer so opravili še s praktičnim delom tekmovanja.  Med 50 prijavljenimi ekipami je sodelovalo tudi 7 ekip iz naše Gasilske zveze. Kjer so pričeli s tekmovanjem, so ga tudi zaključili s podelitvijo zasluženih medalj. V najmlajši kategoriji PGD Brezovica pri Ljubljani ni imela nasprotnikov, v kategoriji mladincev sta prav tako prvi dve mesti zasedli ekipi iz PGD Brezovica pri LJ:, na tretjem mestu so se jim pridružili mladi iz PGD Podpeč 2, četrto mesto pa je pripadlo ekipi iz PGD Podpeč 1. V kategoriji pripravnikov sta sodelovali dve društvi. Prvo mesto je pripadlo  ekipi PGD Notranje Gorice- Plešivica, drugo pa PGD Preserje.

Vse prvo in drugo uvrščene ekipe bodo svojo tekmovalno srečo lahko preizkusile 19. 3. na Regijskem kvizu v Polhovem Gradcu.

V skupnem seštevku vseh treh Gasilskih zvez so pokal za drugo mesto v kategoriji mladincev dobili mladi z PGD Brezovica pri Ljubljani, v kategoriji pripravnikov pa za tretje mesto ekipa iz PGD Notranje Gorice- Plešivica

Vsi rezultati se nahajajo na sledeči povezavi.

https://www.gasilskazveza-dolomiti.si/tekmovanja/2022/kviz/obcinsko_2022_rezultati.pdf

Vsem dobitnikom medalj in pokalov čestitam za dosežen uspeh.

Nuša Jeraj

Komisija za mladino