Mladi pričeli z letošnjim nizom tekmovanj

sreda, 29. 1. 2020

Komaj je leto začelo svojo novo pot, že smo mladi gasilci preverjali svoje znanje na Občinskem kvizu.  Za GZ Dolomiti, GZ Horjul in GZ Brezovica so ga 18. 1. 2020 pripravili kolegi iz GZ Horjul. Letos je bila teoretičnim testom dodana še križanka. Med 65 tekmujočimi ekipami je sodelovalo tudi 22 ekip iz naše Gasilske zveze. V najmlajši kategoriji so se najbolje odrezali mladi iz PGD Brezovica pri Ljubljani 2, PGD Podpeč in PGD Vnanje Gorice 1, med mladinci so nadvladali mladi iz PGD Vnanje Gorice 2, sledili so jim mladi iz PGD Notranje Gorice- Plešivica 2 ter mladi iz PGD Rakitna. Pripravniki iz PGD Brezovica pri Ljubljani pa niso imeli konkurence.

Vse prvo in drugo uvrščene ekipe bodo svojo tekmovalno srečo lahko preizkusile 14. 3. na Regijskem kvizu v Polhovem Gradcu.

V skupnem seštevku vseh treh Gasilskih zvez so pokal za drugo mesto v kategoriji pionirjev dobili mladi z PGD Brezovica pri Ljubljani, za tretje mesto pa mladi iz PGD Podpeč, v kategoriji mladincev pa so se jim s tretjim mestom pridružili mladi iz PGD Vnanje Gorice.

Vsi ostali rezultati pa se nahajajo na sledeči povezavi.

https://www.gasilskazveza-dolomiti.si/tekmovanja/2020/kviz/obcinsko_2020_rezultati.pdf

Vsem dobitnikom medalj in pokalov čestitam za dosežen uspeh.

Nuša Jeraj

Komisija za mladino