Mladi gasilci pokazali svoje znanje

nedelja, 17. 2. 2019

Sobotno popoldne, 16. 2. 2019, je minilo v znamenju občinskega tekmovanja mladih gasilcev v kvizu. Za gasilske zveze Horjul, Dolomiti in Brezovica so ga pripravili v OŠ Dobrova. Med 75 prijavljenimi ekipami je iz GZ Brezovica sodelovalo 26 ekip v treh kategorijah. Letošnja novost je bilo točkovanje teoretičnih testov, kjer je znanje ocenjeno z dvojnim številom točk,  v kategoriji pripravnikov pa še navezava enojne reševalne zanke, ki je nadomestila navezavo ročnika brez zasuna.

V kategoriji pionirjev, kjer je tekmovalo 9 ekip, so slavili mladi iz PGD Rakitna, sledila jim je ekipa iz PGD Podpeč 3, ter tretjeuvrščena ekipa iz PGD Brezovica pri Ljubljani 1.

V kategoriji mladincev so se med 16 tekmujočimi ekipami najbolje odrezali mladi iz PGD Vnanje Gorice 1, sledili sta ekipi iz PGD Brezovica pri Ljubljani 1 in 2.

Pripravniki iz PGD Kamnik pod Krimom pa niso imeli konkurence.

V skupnem seštevku vseh tekmujočih ekip v kategoriji pionirjev si je pokal za drugo mesto prislužila ekipa iz PGD Rakitna, v kategoriji mladincev pa sta pokala domov odnesli ekipi iz PGD Vnanje Gorice za prvo mesto in iz PGD Brezovica pri Ljubljani za drugo mesto.

Ekipe, ki so dosegle prvi dve mesti, se uvrstijo na regijski kviz, ki bo točno čez mesec dni v OŠ Brezovica.

Več rezultatov dobite na spodnji povezavi:

http://www.gasilskazveza-dolomiti.si/tekmovanja/2019/kviz/obcinsko_2019_rezultati.pdf

Vsem ekipam čestitam za dosežke, tudi tistim, ki jim letošnji kviz ne bo ostal ravno v najlepšem spominu.

 

Nuša Jeraj,

predsednica Komisije za mladino