Mladi smučarji gasilci

ponedeljek, 11. 2. 2019

V soboto, 9. 2. 2019, je v organizaciji Regije Ljubljana I na smučišču Rudno potekalo regijsko tekmovanje v smučanju za gasilsko mladino. V sončno sobotno jutro smo pospremili 10 mladih nadobudnežev iz štirih prostovoljnih gasilskih društev GZB, ki so tekmovali v štirih kategorijah. Tekmovanje je potekalo na veleslalomski progi in je bilo na sredi začinjeno z nalogo, ki so jo tekmovalci morali opraviti, preden so se zapeljali skozi cilj. Tako so pionirji morali prenesti cevni nosilec v vedro, mladinci sklopiti ročnik s C cevjo, pripravniki in mentorji pa narediti tkalski vozel.

V kategoriji pripravnikov je s pastmi proge najbolje opravil Anže Mikuž (PGD Rakitna), med mladinci pa Urban Bleiweis (PGD Notranje Gorice–Plešivica). Z drugim in tretjim mestom sta se jima v kategoriji mladink pridružili Taja in Alja Šebenik (PGD Brezovica), v kategoriji pionirjev pa letos nismo posegli po medaljah. Da pa ne bi tekmovali samo mladi, so tudi malo manj mladi preizkusili svoje smučarske veščine in se zapeljali med vratci. Največ uspeha je s tretjim mestom imela mentorica Tina Žumer (PGD Notranje Gorice–Plešivica).

Iskrene čestitke prav vsem, tudi tistim tekmovalcem, ki ste letos ostali brez medalj. Vidimo se spet prihodnje leto, ko bomo poskušali obraniti letos prisluženi prehodni pokal v kategoriji mladincev.

 

 

Nuša Jeraj,

predsednica Komisije za mladino