Komisija za prvo pomoč GZB na strokovni ekskurziji

torek, 16. 7. 2019

Julija 2019 je komisija za prvo pomoč gasilske zveze Brezovica organizirala strokovno ekskurzijo.

Njen namen je bil obisk in ogled Reševalne postaje Ljubljana in Heliport UKC Ljubljana.

Ob prihodu na Reševalno postajo Ljubljana nas je pričakal naš občan  gospod Peter Napotnik, član ekipe Izobraževalnega centra. Gostitelj nas je popeljal skozi garažo v dispečerski center. Med predstavitvijo dela in nalog dispečerja,  smo bili priča nujnemu klicu.  Med ogledom dispečerskega centra se nam je pridružil reševalec Gregor Novak, član PGD Notranje Gorice – Plešivica, ki nam je kasneje razkazal reševalno vozilo in opremo, katero uporabljajo v intervencijah. Po predstavitvi dela reševalca na terenu in reševalne opreme smo si ogledali še delo reševalca motorista.  Le-ta nam je predstavil motorno kolo, namenjeno izvajanju nujne medicinske pomoči, zaščitno opremo in samo delo. Ogled  Reševalne postaje Ljubljana smo zaključili s kratkim predstavitvenim posnetkom zgodovine delovanja .

Naslednja točka ekskurzije je bil ogled Heliporta UKC Ljubljana.  Preko dvigala smo se povzpeli nad UKC in si ogledali kontrolno sobo iz katere uslužbenec Heliporta upravlja, da delo teče brez zapletov.

Kljub želji na samo stezo heliporta, na žalost nismo smeli. Ogled smo končali na »mostu«, ki povezuje heliport z UKC.

Na koncu strokovne ekskurzije je sledil prijeten zaključek in druženje v Pivnici Union, katerega nam je omogočila GZ Brezovica in se ji najlepše zahvaljujemo.

Najlepše se zahvaljujemo gospodu Petru Napotniku, reševalcem RP Lj in uslužbencu Heliporta UKC Lj za tako priložnost in odlično predstavitev.

 

Komisija za prvo pomoč GZ Brezovica.