Gasilca PGD Vnanje Gorice zlata na Češkem

torek, 1. 8. 2017

Na Češkem, v mestu Jihlava, je 14.-15. julija potekal prvi Firefighter combat challenge Czech republic. Najtežjega gasilskega tekmovanja sta se udeležila 2 člana našega društva od skupno 5 gasilcev iz Slovenije.

Prvi dan tekmovanja so bili na sporedu posamični nastopi. Zdenko Jamnik je v kategoriji M45 dosegel 1. mesto, Blaž Židanek pa v kategoriji open 47. mesto.

Drugi dan tekmovanja smo nastopali v dvojicah in ekipno. Blaž Židanek in Zdenko Jamnik sta v tandemu PGD Vnanje Gorice dosegla odlično 11. mesto od vseh moških tandemov, Zdenko Jamnik pa je s Sebastjanom Vovkom v kategoriji Over40 nastopil še enkrat in dosegel zanj še eno 1. mesto.

Kasneje smo nastopili še ekipno v kategoriji relay. Z ekipo Team Slovenia v zasedbi (Zdenko Jamnik in Blaž Židanek oba PGD Vnanje Gorice, Domen Pavlič PGD Begunje, Sebastjan Vovko PGD Stara Cerkev in Amer Čosić PGE Nova Gorica) smo se po sistemu izpadanja prebili do finala in tudi tam premagali nasprotno ekipo. Z ekipo Team Slovenia smo tako stopili na najvišjo stopničko, kar je bila ta vikend že tretja zlata medalja za Zdenka Jamnika.

V mesecu avgustu se javimo iz Nemčije, mesta Geiselwind, kjer bomo prav tako po svojih najboljših močeh zastopali Slovenijo, GZ Brezovico in PGD Vnanje Gorice.

Z gasilskim pozdravom NA POMOČ!!